نحوه خرید و نگهداری از گل سفالگری

شما هم همیشه گل سفالگری‌تون خشک می‌شد و نمی‌دونستید باهاش چی کار کنید؟

پدران و مادران عزیز
سلام
در این ویدیو به دو پرسش کلیدی درباره گل سفالگری پاسخ می‌دهیم.
1. نحوه تشخیص گل مناسب برای سفالگری کودکان
2. چگونگی نگهداری گل سفالگری

در ابتدا به این موضوع می‌پردازیم که چرا کودکانمان به سفالگری نیاز دارند؟

  1. تقویت مهارت حرکتی: فشار­دادن، شکل‌­دادن و چسباندن قطعات گل باعث تقویت عضلات و ماهیچه­‌های کودکان می­‌شود، در نتیجه همین امر سبب می­‌شود تا ایده­‌های ذهنی خود را بهتر روی کاغذ بیاورند.
  2. تقویت قدرت تخیل: بازی با گل رس می‌­تواند تخیل کودکان را پرورش دهد زیرا ایده­‌های ذهنی خود را به صورت سه بعدی می‌­سازند. سفالگری ادراک فضایی و هندسی بچه‌­ها را افزایش می­‌دهد.
  3. تقویت عزت نفس: فرزند شما با شکل­‌دادن به گل و اجرا ایده­‌های خود، احساس غرور و عزت نفس می‌کند. 
  4. هماهنگی چشم و دست: کودکان در کار با گل یاد ­می­‌گیرند که همزمان دو یا چند عضو بدنشان را برای انجام کاری هماهنگ کنند.
  5. ارتباط با طبیعت: گل رس یکی از مواد طبیعی است که تفکر و خلاقیت کودکان را رشد می‌هد و موجب پیوند بیش­تر کودکادن با طبیعت و هنر است
  6. مهارت­‌های حل مسئله: کار با گل رس باعث می‌­شود تا فرزندتان با آزمون و خطا بتواند مسائل خود را حل کند، به طور مثال یاد می­‌گیرد تا چه مقدار گل برای چه وسیله ای لازم است.

حال به سراغ پرسش­‌هایی می‌­رویم که در این ویدیو به آن پاسخ داده‌­ایم.

  1. چه حالتی از گل سفالگری برای کودکانمان مناسب‌تر است؟
  2. حالت شماره یک: زمانی که گل را در دست می‌­گیرید و فشار می­‌دهید اگر احساس کنید گل نرم و انعطاف­‌پذیر است . این گل مناسب دست فرزندتان است.
  3. حالت شماره دو: اگر گل سفالگری برای دست شما سفت بود و شکل‌­پذیر نبود قطعا برای دست فرزندتان مناسب نیست.
  4. حالت شماره سه: وقتی که گل را فشار می­‌دهید، اگر بیش از اندازه نرم باشد یعنی داخل گل آب زیادی وجود دارد، به همین دلیل به دست فرزندتان و میز کار می‌چسبد و قابل استفاده نیست.

بنابراین نتیجه می­‌گیریم که گل نباید خیلی سفت یا خیلی نرم باشد.

  • چگونه از گل سفالگری نگه­داری کنیم؟

وقتی که می­خواهیم کار با گل را شروع کنیم،ابتدا باید  فقط مقداری از گل سفالگری را که لازم است از کیسه بیرون بیاوریم و بقیه آن داخل کیسه باقی بماند زیرا گل در معرض هوا خشک می شود و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. بعد از اینکه کار با گل تمام شد، باید مقدار اضافی آن را در چند کیسه بپیچیم و در جایی نگهداری کنیم که نه سرد باشد، نه گرم. به طور مثال نباید گل را کنار شوفاژ یا داخل یخچال بگذاریم. تاکید می کنیم که گل حتما درون چند کیسه پیچیده شود. زمان استفاده از گل نیز حدود یک ماه است، پس از یک ماه گل خشک می‌­شود، بنابراین پس از اولین استفاده از گل به بچه­‌ها اجازه بدهید در طول هفته با آن کار کنند.

در این مطلب از نقش بازی با گل و سفالگری در رشد خلاقیت کودکان با شما صحبت کردیم؛ و چگونگی استفاده از گل و بهترین شرایط نگهداری از آن را توضیح دادیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *